Home » Sisteme case

Sisteme case pasive smart

Casele oferite de HIPARION sunt două etape diferite ale aceluiași concept, și anume un imobil care ajută în egală măsură și omul și natura. Pentru o înțelegere mai clară, propunem descrierea lor separat:


- casa pasivă reprezintă un imobil independent energetic care folosește pentru încălzire / răcire apă caldă, elemente pasive ale mediului (radiația solară, adierea vântului etc.) și a surselor suplimentare (active) care vor suplimenta aportul de căldură necesar asigurării unui climat confortabil (panouri solare, panouri fotovoltaice, pompe de căldură, sisteme de ventilație cu recuperare de căldură etc.). Acestor elemente li se adaugă elemente de design pasiv care utilizează proprietățile materialelor de construcție convenționale în diverse puncte cheie, pentru a optimiza efectele acestora asupra climatului interior al locuinței. Astfel, casa pasivă este cu adevărat eficientă energetic, confortabilă, rentabilă și ecologică.  Casa pasivă reprezintă viitorul, respectul pentru natură şi om, este casa care nu poluează şi nu consumă;

- casa verde conține toate elementele unei case pasive, la care se adaugă elemente ale designului ecologic: materiale locale, materiale reutilizabile și degradabile, tehnologii nepoluante;

- sistemul smart home oferă caracteristici care vor transforma modul în care folosiți sistemele de lumini, jaluzele, încălzire, răcire, muzică și securitate;

Avantaje majore:

  • o casă pasivă se poate construi în orice zonă, fără a fi necesare utilităţi (energie electrică, gaz);
  • o casă pasivă are costuri de întreținere zero și confort net superior caselor convenționale;
  • o casă pasivă este luminoasă și utilizează din plin proprietățile benefice ale radiației solare.

 

Eficiența energetică

Azi, mai mult ca niciodată, alegerea unei soluții eficiente energetic se impune ca fiind cea mai bună opțiune pe termen lung. Cu cât mai puțin eficient va fi sistemul instalat, cu atât pierderile dumneavoastră, în timp, vor fi mai mari.
Consumurile ridicate vor fi prezente pe toată durata construcției, ceea ce amplifică exponențial micile (sau marile) greșeli inițiale care pot fi evitate. Avantajul este că azi aceste efecte pot fi estimate de la început și pot fi analizate și evitate.
Depășirea barierelor de genul nu e nevoie fiindcă nu am auzit pe nimeni să facă sau eu știu mai bine fiindcă am făcut “x” case, reprezintă o provocare pentru fiecare client dacă va realiza că pe lângă aspectele de design și structurale, eficiența energetică este azi mai importantă ca oricând.principii design pasiv

Sistemul de încălzire/ răcire

Pentru o eficiență energetică și un cost lunar redus, pentru confortul termic este recomandat să se instaleze sisteme care utilizează temperatură redusă ca de exemplu încalzirea în pardoseală, în pereți sau în tavan.
Astfel, iarna cu o temperatură de maxim 32 de grade iar vara cu o temperatură de 18 grade se poate obține confortul termic dorit. Comparativ cu sistemele clasice cu radiatoare la care temperatura minimă este de 55 grade pentru atingerea aceleiași performanțe, sistemele care utilizează temperatură redusă, necesită o investiție inițială puțin mai mare, dar costurile consumurilor lunare sunt mai scăzute cu până la 50%.
Garanția ridicată a sistemelor și asigurarea confortului fără curenți de aer, face ca atât răcirea, cât și încălzirea prin intermediul suprafețelor radiante mari să fie cea mai recomandată soluție.

Panouri solare apă caldă

Apa caldă şi proaspătă este indispensabilă pentru orice gospodărie. A avea apă caldă disponibilă la volumul dorit şi la temperatura dorită reprezintă un element semnificativ al vieţii noastre moderne. Toate rezervoarele de stocare a apei calde cu sursă solară ROTEX, combinaţia cu condensare cu combustibil gazos cu panouri solare (GCU compact), combinaţia pompă de căldură cu panouri solare (HPSU compact), cu un volum al rezervorului de stocare de 500 l, suportul de încălzire solară a fost încorporat ca și opțiune standard, pentru producerea de apă caldă de la panourile solare.
În cazul în care căldura de la panourile solare nu este consumată imediat, rezervorul de stocare al apei calde cu sursă solară poate stoca volume mari de căldură de la panourile solare şi este posibilă utilizarea căldurii pentru apă caldă sau încălzire câteva ore mai târziu sau chiar a doua zi.

 

Pompe de căldură

Pompele de căldură „pompează” căldură în sistemul de încălzire din aerul ambiant sau din subteran, cu ajutorul unui compresor foarte eficient. Principiul este echivalent cu folosirea unui frigider sau sistem de climatizare în mod invers.
Pompele de căldură aer-apă folosesc aerul ambiant ca sursă de căldură. Prin urmare, pot fi instalate rapid şi ieftin. Pompele de căldură cu sursă subterană folosesc temperaturile subterane, care sunt constante pe tot parcursul anului. Pe lângă pompa de căldură în sine, sunt necesare panouri solare geotermale şi sonde geotermale pentru funcţionarea acestor pompe de căldură. Cea mai adecvată sursă de căldură în fiecare caz în parte depinde de cererea de căldură şi de condiţiile locale.

 

Ventilație

Cercetătorii au demonstrat că persoanele care locuiesc sau lucrează în spații incorect ventilate prezintă diferite simptome, ca de exemplu dureri de cap și alergii. Statistic, oamenii își petrec 90% din viață în clădiri închise. Din acest motiv este importantă asigurarea unui aer interior sănătos, fără mirosuri sau umiditate ridicată.
Ventilația mecanică cu recuperare de căldură reduce costurile cu încălzirea prin asigurarea cantității necesare de aer proaspăt indiferent de activitățile desfășurate și a unui control al umidității.
Având în vedere că pierderile de căldură prin deschiderea ferestrelor determină creșterea cu până la 50% a totalului de pierderi de căldură a unei clădiri eficiente energetic, ventilația naturală, prin deschiderea ferestrelor pe timpul iernii, face ca discuția despre eficiența energetică a unei clădiri să nu mai aibă nici un sens.

 

Casa smart

Un sistem smart-home este diferit de sistemul utilizat la o casă tradițională, deoarece oferă caracteristici care vor transforma modul în care folosiți sistemele de lumini, jaluzele, încălzire, răcire, muzică și securitate. Sistemul este activat și controlat prin Internet, ceea ce înseamnă că aveți un control complet al casei de pe orice telefon inteligent sau tabletă, oriunde v-ați afla.
Sistemele noastre vă vor ajuta să reduceți facturile de energie, să faceți casa mai sigură, oferindu-vă confort și comoditate. Această tehnologie este o soluție pe termen lung, care modernizează cu adevărat modul dumneavoastră de viață.

 

imagesCentrala_pe_gaz_cu_stocare_GCU_ROTEX.pdf
images
Pompa_de_caldura_HPSU_Compact_aer-apa_ROTEX.pdf
    
imagesGama_completa_de_produse_ROTEX_ok.compressed.pdf images Pompa_de_caldura_hybrida_pe_comustibil_.pdf
    
imagesGama_completa_Pompe_de_caldura_ROTEX_.pdf imagesSistem_Solarboilere_si_puffere_ROTEX_ok.pdf